Foto album

Najčešće postavljena pitanja

Pitanja i odgovori

Pre nego što nas kontaktirate, pročitajte odgovore na najčešće postavljana pitanja, moguće da je već neko imao isti problem. U suprotnom, slobodno nas pozovite, ili pošaljite email, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku!

Pozvani ste da prisustvujete nekom događaju (na primer venčanju). Fotograf je unajmljen, kao i obično. Umesto tipičnog načina naručivanja tako što ćete pregledati odštampane fotografije, čime gubite dragoceno vreme, i fotograf takođe (prikazivanje albuma sa slikama svakoj osobi posebno oduzima puno vremena), imali smo drugačiju ideju.
Fotograf će vam dati šifru (ili možete samo da skenirate QR-kod sa odštampanog postera) - i imaćete fotografije na telefonu, čak i tokom trajanja događaja. Ako ne želite da birate slike tokom događaja, sve fotografije ćete imati dostupne čak i po završetku događaja (dostupnost zavisi od fotografa). Možete da se registrujete besplatno i povežete album sa svojim nalogom, tako da u svakom trenutku, kad god poželite, imate fotografije na raspolaganju za naručivanje.

Ne. Ova usluga je potpuno besplatna za korisnike. Fotografiju plaćate fotografu na licu mesta, u fotografskoj radnji ili poštom prilikom preuzimanja. Mi se ne bavimo naplatom, niti naplaćujemo bilo šta krajnjim korisniku (ili dodajemo bilo kakvu naknadu na cenu fotografije).

Da. Nažalost, i mi imamo svoje troškove, a jedini način da ih pokrijemo (a nadamo se i malo zaradimo) je da naplatimo makar 5% od prodaje fotografija. Nema dodatnih mesečnih naknada, registracije ili bilo čega drugog. Za deljene albume planiramo da naplatimo neki mali iznos čim ova usluga završi promotivni period. Za sada je možete koristiti besplatno!
Fakture se generišu svakog 1. u mesecu, ako je iznos veći od 2000 dinara. Ukoliko nije, iznos će biti prebačen na sledeći mesec.

Originalne fotografije se smeštaju na zaštićenoj lokaciji, kojoj nijedan korisnik ne može pristupiti. Prilikom Vašeg otpremanja, fotografije se konvertuju u nekoliko formata:
- velike (maks. 1920 x 1080, uz dodavanje vodenog žiga)
- srednje (maks. 1024 x 768)
- male (maks. 480 x 320)
- sličice (maks. 100 x 80)
Takve veličine nisu upotrebljive za štampu, a svaki ozbiljniji kupac će tražiti najveći format (original).

Ako ste registrovani korisnik, i dodali ste album u listu svojih albuma, on će vam biti dostupan 45 dana nakon završetka događaja. Troškovi hostinga su preveliki da bi fotografije čuvali zauvek. Ali, ako niste registrovani i želite da pristupite događaju pomoću šifre, to je pravo postavke fotografa, za svaki kreiran album, i može biti maksimalno 30 dana nakon završetka događaja.

Mi se ne bavimo naplatom, već samo povezujemo fotografe sa klijentima. Naplata se vrši isključivo direktnim putem, u medjusobnom dogovoru, gotovim novcem, karticama, a fotografije se preuzimaju na licu mesta, pouzećem...

Registracija nije neophodna, ona je samo poželjna, i to iz nekoliko razloga:
- bićete u mogućnosti da pregledate i naručujete fotografije i nakon isteka perioda trajanja šifre (period zadaje fotograf)
- svi albumi će Vam biti na raspolaganju u posebnom odeljku 'Moji albumi'
- imaćete pregled svih svojih narudžbenica, sa statusima, i listom fotografija koje ste izabrali
- ako Vas je fotograf označio kao organizatora, registracija je obavezna pri naručivanju slika sa sniženim cenama
U svakom slučaju, registracija je potpuno besplatna, i daje Vam dodatne pogodnosti, a na Vama je da procenite da li Vam je potrebna.